Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "Modelul Simonist Al Libertatii Religioase. Evolutii Normative Si Mecanisme Sociale Privind Locul Statului Si Al Bisericii in Context European (Report)" by Revista de Stiinte Politice " eBook PDF Kindle ePub Free

Modelul Simonist Al Libertatii Religioase. Evolutii Normative Si Mecanisme Sociale Privind Locul Statului Si Al Bisericii in Context European (Report)

๐Ÿ“˜ Read Now     ๐Ÿ“ฅ Download


eBook details

  • Title: Modelul Simonist Al Libertatii Religioase. Evolutii Normative Si Mecanisme Sociale Privind Locul Statului Si Al Bisericii in Context European (Report)
  • Author : Revista de Stiinte Politice
  • Release Date : January 01, 2010
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 80 KB

Description

Pana in ziua de astazi, reputatia detinuta de doctrina simonista era legata in mod exclusivist de increderea oarba pe care Claude-Henri de Rouvroy, conte de Saint-Simon (1760-1825), o acordase ascensiunii industriale si consecintelor politice cauzate de evolutia si transformarile economice ale secolului al XIX-lea. Orientarea simonista favorabila miscarii istorice (ce influenteaza toate societatile indiferent de structura si satdiu de dezvoltare) a condus la formularea unui nou sistem social si economic, organizat fundamental pe productia de bunuri. Noul sistem isi are originalitatea in legatura ce se stabileste intre eliberarea gandirii filosofice de fostele clase conducatoare (nobilimea si clerul) si ascensiunea dominanta a clasei industriasilor. Convingerea de baza a doctrinei simoniste este ca organizarea unui regim nu are o alta sarcina decat accea de a ameliora situatia claselor modeste cu administrarea lucrurilor.


Books Free Download "Modelul Simonist Al Libertatii Religioase. Evolutii Normative Si Mecanisme Sociale Privind Locul Statului Si Al Bisericii in Context European (Report)" PDF ePub Kindle